Wie is Karlijn?

Geboortedatum: 28 oktober 1998
Geboorteplaats: Veghel
Woonplaats: Handel
Ouders: William Swinkels en Mieke Kanters
Broers/Zussen: Sylvie en Daniëlle Swinkels
Lengte: 1,73 meter
Opleiding/Studie: Speco Commerciële Economie/Sportmarketing Tilburg
Hobby: Wielrennen, terrassen
Begonnen met wielrennen: Op mijn 11e
Profwielrenster sinds: Sinds 01-01-2017
Vorige ploegen/clubs: WV Uden, WCL Bergklimmers, Guerciotti, Parkhotel Valkenburg Destil Cycling Team
Huidige Ploeg/Team Alé Cipollini Women Pro Cycling Team
Mooiste resultaten Wereld Kampioen Tijdrijden. Diverse Podiumplaatsen op Nationale Kampioenschappen. Alle junior-meerdaagse wedstrijden in het eindklassement op het podium in het jaar 2016 bij deelname.
Mooiste wielerevenement tot nu toe: Wereld Kampioenschap Doha Qatar 2016

 

Wereld Kampioenschap Richmond USA 2015

Ambities als wielrenster: Het allerbeste uit mezelf halen op meerdere disciplines, ik hoop hiermee ooit de beste van de wereld te kunnen worden bij de elite dames.

Hoe het allemaal begon
Ik weet nog mijn eerste wedstrijd om nationale titel. Ik reed tijdens de parcoursverkenning nog op een rood fietsje, schakelen op het frame. Het was zo steil dat ik het laatste stuk moest lopen. Ik dacht dat ik het verkeerde parcours aan het oefenen was maar het was toch echt het NK parcours waar ik twee weken later zou starten. Ik kreeg van mijn ouders een nieuwe fiets. Een top klassering zat er toen nog niet in, maar de deelname smaakte naar meer. Ik reed destijds bij de wielervereniging WV UDEN. Ik durf best te zeggen dat als ik niet bij deze vereniging begonnen was, ik niet zo ver was gekomen als dat ik nu ben. De ontspannen sfeer met de juiste renners om mij heen die allemaal net zo fanatiek zijn als dat ik ben, maar toch ook buiten het fietsen veel met elkaar optrekken. Een vereniging waar alle leeftijden jong en oud, met elkaar optrekken, trainen en lol maken. De club had te weinig meiden die lid waren dus heb ik de overstap gemaakt naar De Bergklimmers waar ik ook een leuke tijd heb gehad met goede begeleiding.

Nu, zes jaar verder, heb ik de weg naar het podium goed weten te vinden. Het aantal podiumplaatsen stroomden in mijn juniorenperiode binnen. Dit is natuurlijk niet vanzelf gegaan. Op elk vlak word je jaar na jaar professioneler. Eén ding is zeker, ik geniet nog steeds evenveel van het fietsen als in het begin. Heerlijk een rondje fietsen samen met mijn zusje, vader, de tourclub of vrienden, dat is waarom ik de sport zo leuk vind.

Als kers op de taart
Na een super mooie junioren periode te hebben gehad werd ik geselecteerd voor het WK tijdrijden en het WK wegwielrennen in Qatar. Een deelname was voor mij niet genoeg. Ik wilde hier het hoogst haalbare behalen en het is gelukt! Ik ben Wereld Kampioen tijdrijden geworden. Een moment om nooit te vergeten. Ik zou mij dan ook geen betere afsluiting van mijn junioren periode kunnen voorstellen.

Ploeg
Na een jaar bij het Parkhotel Valkenburg Cycling Team gereden te hebben, heb ik de kans gekregen om te tekenen bij het Jumbo-Visma women cycling team. Het is een nieuw team met grote ambities, net zoals ik. Daarom denk ik, ook mede door de begeleiding die ik krijg, dat we samen grote stappen gaan zetten! 

Doelen voor komend seizoen
Mijn doelen voor het komend seizoen zijn divers. Allereerst wil ik samen met het team mooie resultaten neerzetten. Daarnaast wil ik mijzelf door ontwikkelen op het gebied van tijdrijden. Een ander doel is om komend seizoen op het EK een mooie uitslag neer te zetten zowel op de weg als op de tijdrit.