Wie is Sylvie?
Geboortedatum:

31 juli 2000

Geboorteplaats:

Veghel

Woonplaats:

Handel

Ouders:

William Swinkels en Mieke Kanters

Broers/Zussen:

Karlijn en Daniëlle Swinkels

Lengte:

1,74 meter

Opleiding/Studie:

HBO Sportkunde in Eindhoven

Hobby:

Wielrennen, veldrijden en creatief bezig zijn

Begonnen met wielrennen:

Vanaf mijn 10e

Profwielrenster sinds:

Sinds 01-01-2019

Vorige ploegen/clubs:

WV Uden, WV Breda, APB development team, UCI Team Parkhotel Valkenburg 

Huidige Ploeg/Team

UCI Team COOP – Hitec Products,

Clublid bij WV Schijndel

Mooiste resultaten

Wegwielrennen:

1e plaats Marianne Vos Classic 2018

1e plaats Wim Hendriks Trofee 2018

2e plaats Omloop land van kleine Hein 2018

2e plaats Vresse- sur- semois 2018

3e eindklassement Boels Ladies tour 2018

4e plaats NK Philippine 2018

Veldrijden:

2e plaats NK Surhuisterveen 2018

Alle wedstrijden op het junioren podium in het seizoen 2017-2018

Mooiste wielerevenement tot nu toe:

EK wegwielrennen Brno – Zlìn (Tsjechië) 2018

WK wegwielrennen Innsbruck (Oostenrijk) 2018

Ambities als wielrenster:

Ik wil mezelf ontwikkelen op meerdere fronten, zowel fysiek als persoonlijk. Ook heb ik als ambitie om koerskennis op te doen, zodat ik daar in de toekomst gebruik van kan maken. Ik hoop hiermee ooit de beste van de beste te worden.

 

Hoe het allemaal begon

Ik ben begonnen met wielrennen omdat mijn opa, vader en Karlijn al aan wielrennen deden. Ik vond het altijd leuk om te zien hoe hun bezig waren en kon niet wachten om zelf op de fiets te springen. Ik ben begonnen op een grasveldje bij ons in de buurt, zodat ik zacht zou vallen. En ja, dat was vaak het geval, maar ik bleef het leuk vinden.

Nadat ik een aantal keren op een racefiets gereden had, wilde ik eens gaan kijken of ik het trainen bij een club ook leuk vond en dat was ook zeker zo. Mijn eerste club was WV Uden. Na een jaar trainen, stond ik te popelen om wedstrijden te gaan rijden en daar is nog niets aan veranderd. Wielrennen is gewoon een hele mooie en uitdagende sport.

Mijn ontwikkeling

Ik ben de laatste jaren echt gegroeid. Dat durf ik nu wel te zeggen. Zowel op het mentale vlak als op het fysieke. Dit was vooral te zien aan de uitslagen in het seizoen als 2e jaars junior. Ik heb in dit seizoen een aantal uitslagen gereden waarvan ik vroeger alleen maar kon dromen.

In het afgelopen jaar heb ik laten zien dat ik in de meerdaagse koersen goed aan kan. Verder mis ik nog kracht om in de zware wedstrijden echt mee te kunnen. Hier ga ik samen met mijn trainer en ploeg aan werken. Als type renster ben ik een Allrounder.

UCI Team COOP Hitec Products 

Vanaf dit jaar ga ik de overstap maken naar het internationale team COOP- Hitec Products.  Het team heeft veel jonge meiden aangetrokken, waardoor we samen stappen kunnen zetten richting de toekomst. Zo krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen en om zichtbaar te koersen!

Doelen

Na het komende seizoen wil ik kunnen zeggen dat ik fysiek en persoonlijk verder ontwikkeld ben. Dit vind ik erg belangrijk, omdat er nog een hele weg te gaan is naar de top van het vrouwenwielrennen. Ook wil ik dit jaar mezelf echt laten zien in de wedstrijden door aanvallend te koersen, maar ook door een aantal resultaten neer te zetten. Op langere termijn wil ik mezelf plaatsen voor het EK en WK in de U23 selectie. En mijn doelen op een nog langere termijn is het plaatsen op het EK en WK tussen de dames. Natuurlijk wil ik het team helpen om het uiterste uit onszelf te halen, zowel in als buiten de wedstrijden.