Flanders Ladies Classic

Afgelopen zaterdag reden we de thuiswedstrijd van ploegmaatje Sofie de Vuyst.
Het was een mooi parcours met constant een beetje op en af. Mijn taak was om in de eerste 40 kilometer met de ontsnappingen mee te zitten. Ik zat bij enkele ontsnappingen erbij, maar jammer genoeg lag het tempo te hoog om echt weg te blijven en heb ik hierdoor wat energie verbruikt. Na 40 kilometer begonnen de zwaardere klimmen te komen. Alles brak in groepen, maar dankzij de afzet van Janine en Ann-Sophie wist Sofie in haar eentje weg te komen. Ik zelf kwam in een van de achtervolgende groepen terecht, waardoor de wedstrijd voor mij beslist was. Sofie bleef knap in haar eentje op kop doorrijden, maar het gat werd kleiner. Daardoor heeft een renster de overstap kunnen maken van het peloton naar Sofie. In het peloton wisten Esther en Belle de groep dusdanig te controleren dat de twee koplopers weg bleven en zo konden ze strijden voor de winst. Uiteindelijk werd Sofie knap tweede na 70 kilometer in de aanval te zijn geweest. Belle werd in de sprint van het peloton nog 4e waardoor ze een 6e plaats behaalde.
Het team heeft weer goed laten zien wat samenwerken is!
Ik zelf ben blij dat ik mijn taak uit heb kunnen voeren, maar het is wel jammer dat ik niet weg kon blijven met een groepje, zodat ik de klimmen misschien wel overleeft had en zo nog iets extra’s voor mijn ploegmaatjes kon doen. Maar er komen nog meer wedstrijden en dan lukt het misschien wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s