Een mooie afsluiting van de Lotto Thüringen Ladies Tour!

De planning van de afgelopen weken zag er als volgt uit; Een week op trainingskamp met het gehele team afsluitend met bijna een week koersen. Beide in Thüringen.

Het trainingskamp

Het doel van het trainingskamp was voornamelijk als opbouw voor het tweede gedeelte van het seizoen. We hebben veel uren gemaakt op de fiets en het vooral erg gezellig gemaakt. Het was dus ook gelijk een goed ‘teambuildingsuitje’.

Het team had de locatie Thüringen met opzet uitgekozen voor het trainingskamp. Zowel de rensters als de begeleiding konden dan de parcoursen van de meerdaagse gaan verkennen. De meerdaagse was namelijk een week later. Het scheelt altijd erg veel als je weet wat er komen gaat. Je weet bijvoorbeeld welk klimmetje er gaat komen, waar de tussensprinten zijn, etc. en daardoor kun je samen met het team een goede tactiek gaan bedenken.

De Lotto Thüringen Ladies Tour

Ik kampte met hooikoorts klachten.. Jammer genoeg. Het komt jaarlijks terug, dus het is niet iets raars, maar het blijft een vervelende beperkende factor. Gelukkig is mijn basis, mede door het trainingskamp, goed genoeg om de wedstrijden normaal te kunnen uitrijden en de ploeg te kunnen helpen. We hebben als team erg goed samengewerkt en ik denk ook dat we er alles uit hebben gehaald wat er in zat. We hadden als doel om etappes te winnen. Dat is niet gelukt, maar we zijn wel een paar keer heel dicht in de buurt geweest van een overwinning. We hebben aangevallen en ons laten zien in de koers. Voor mij was de laatste dag het hoogtepunt van de meerdaagse.

Ik had er zin in. Na 3 dagen proberen om mee in de aanval te gaan, lukte het op de laatste dag. Ik voelde me niet goed meer, maar dat gevoel heerste bij de meeste rensters. Ik dacht ‘het moet toch wel een keer lukken?’. Uiteindelijk was de beslissende aanval en ik zat mee. 60 kilometer in de aanval met in totaal 3 rensters. Jammer genoeg werden we ongeveer 5 kilometer voor het einde terug gepakt, maar het is super mooi om voorin mee te koersen en de wedstrijd mee te maken. Dit resulteerde in het behalen van de blauwe trui. De blauwe trui was voor de meest strijdlustigste renster van dag.

Ik heb een goede basis kunnen leggen gedurende deze meerdaagse en het is erg mooi dat we het af hebben kunnen sluiten met een truitje. Ik zeg op naar het volgende deel van het seizoen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s