Dubbel podium dit weekend!

Gister heb ik de regio kampioenschappen gereden in het Brabantse Mierlo. De wedstrijd werd opengebroken door de wind, sterke benen, en sterke rensters.

Regiokampioenschappen zijn meestal moeilijk wedstrijden, zo stonden er van de 4 grote clubs uit onze regio veel rensters aan de start waardoor het als eenling een stuk lastiger wordt om te rijden.

Onder het motto “aanvallen wordt beloond” zijn duidelijk de meeste clubs de wedstrijd in gegaan. Zo waren er een aantal ontspanningspogingen voordat alles uit elkaar brak. Achter op het parcours was een mooi lang recht stuk met de wind schuin van voren. Ideaal om eens door te trekken. Zo ontstond drie rondes voor het einde een kopgroep van 7 meiden  (Yara Kastelijn, Minke Slingerland, Nancy van den Burg , Arianna Pruissher, Kylie Waterreus, Roos Hoogeboom). Omdat de samenwerking niet optimaal was, kwamen er nog verschillende ontsnappingspogingen tot stand in onze groep. Yara, Minke en ik gingen één voor één weg maar zonder succes. Na de wedstrijd vroeg ik nog eens na aan Kylie hoe het precies tot stand was gekomen. Het antwoord: “Karlijn, je reed alles kapot, er vielen overal gaten”. Al met al mij prima vermaakt en dan ook tevreden met een derde plaats. Conclusie, de benen zijn goed! Op naar het Regio Kampioenschap tijdrijden van Morgen.

Uitslag:

  1. Arianna Pruissher (Jos Feron)
  2. Yara Kastelijn (WM3 Cycling Team)
  3. Karlijn Swinkels (Parkhotel Valkenburg- Destil)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s