Vuelta a Burgos Feminas

Van 16 t/m 19 mei stond een meerdaagse (4 etappes) in het Baskenland op het programma. Eindelijk! Het harde werken werd beloond door mijn eerste etappewinst bij de elite dames op de eerste etappedag. Ben trots dat ik een aantal dagen de leiderstrui, puntentrui en jongerentrui heb mogen dragen.

Etappe 1
Wat een dag. We hadden allemaal een redelijk vrije rol. We moesten zorgen dat bij elke aanval er iemand bij zat. En ik zat bij de juiste! Op de eerste klim kwam ik als 3e boven. En daarna sprong ik 2 keer weg maar ik merkte al snel dat dit niet ging lukken. Uiteindelijk besloten de meiden de kopgroep te laten rijden en wist ik de sprint te winnen. Mijn eerste profzege! Heel tof om dit nu mee te mogen maken. Het is ook mijn eerste leiderstrui sinds ik de overstap heb gemaakt van de junioren.

Etappe 2
Vandaag kreeg ik een vrije rol. Ik moest proberen mijn trui te behouden en op zijn minst de jongeren trui te behouden. De eerste klim wist ik in de eerste groep boven te komen. Alles kwam terug bij elkaar. De finale was een klim van 2 km. Ik moest zo lang mogelijk aanhaken en ik wist een 16e plek te behalen. Ik behield hiermee alle truien!

Etappe 3
Vandaag stond ik wederom zonder echte taak aan de start. Als het niet anders kon moest ik rijden voor Soraya. Dit werd het geval. Er reed een kopgroep weg met alle klassement rensters maar zonder Soraya. Dit betekende achtervolgen… Aan de ene kant baalde ik dat ik op deze manier mijn trui kansen vergooide maar aan de andere kant wist ik ook dat ik op beide manieren de trui kwijt zou raken, dan natuurlijk liever aan een ploeggenoot. Soraya wist de etappe te winnen. Maar doordat ze haar geen secondes gaven op de meet kwam ze tweede te staan in het klassement. Zelf kwam ik als 24e boven aan de klim. Ik ben enorm trots op Soraya. Want het betekende wel de 3e overwinning op een rij!!

4e etappe
Wat een dag. We wilden er alles aan doen om 1e in het klassement te komen. Het is helaas niet gelukt… Soraya werd 2e in het eindklassement. Jelena een ander ploeggenootje van me wist vandaag nog een 2e plaats te behalen. Heel trots op mijn ploeggenootjes. Maar wat een balen dag voor mij. In het begin van de wedstrijd op de klim ging mijn ketting eraf. Ik wist nog wel terug te komen maar ik heb een fout gemaakt door mezelf op te blazen dus ik blokkeerde helemaal. Jammer, maar ik kan terug kijken op een van de beste meerdaagse tot nu toe waar ik dan ook echt heel trots op ben!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s