Nederlands Kampioenschap Ede

Afgelopen zaterdag vond het NK wegwielrennen voor dames plaats in Ede.

Om mijn verhaal te beginnen moet ik zeggen dat ik het onwijs jammer vond om het Nederlands Kampioenschap niet samen met mijn zusje Sylvie te kunnen starten. Het zou ons eerste kampioenschap in dezelfde categorie zijn, maar helaas kon ze niet van start gaan vanwege de val in Borssele. Ondanks dit was het toch een onwijs mooie dag. 35 Graden, 5 rondes van 25,3 kilometer en een aanvallend peloton. Ik ben blij met het verloop van mijn wedstrijd. Ik fietste constant alert voorin en zat dan ook mee toen ze de derde keer versnelden op de ‘klim’. Al snel werd duidelijk dat er niet doorgereden werd. Toen onze groep teruggepakt werd ging er meteen nog een groep meiden in de aanval. Dit bleek de ontsnapping van de dag te zijn. Soms moet je keuzes maken en vandaag koos ik voor de verkeerde groep. Desondanks ben ik gewoon tevreden over het NK.

En wat onwijs knap van Parkhotel Valkenburg (Sylvie haar ploeg) hoe ze Lorena (winnares) hebben kunnen beschermen. Ik heb enorm veel respect voor de samenwerking van de meiden.

Zelf ben ik uiteindelijk 19e geworden. Wat een prima plaats is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s