Beneladies tour

Na een mooie hoogstestage stond ik 3 dagen later aan de start in de Beneladies tour!

Om te beginnen zal ik kort even uitleggen hoe de afgelopen 2 weken er uit hebben gezien. Ik ben op hoogtestage geweest in Livigno als voorbereiding op het Europees Kampioenschap. Normaal gesproken is het niet ideaal om een meerdaagse te rijden zo kort na de hoogtestage maar ik denk dat ik het prima verteerd heb. Ik heb deze meerdaagse gebruikt om snelheid op te doen.

Dag 1 De proloog

De proloog ging eerlijk gezegd beter als verwacht. De tijd die ik wist te behalen ondanks dat het regende, viel mij mee.

Dag 2 Eerste etappe

De eerste etappe was prima te doen. Het was een hectische dag waarbij op het moment dat alles op de kant ging, ik in de eerste groep kon blijven. Dit heeft mij een goed gevoel gegeven over de eerste wedstrijd. In de sprint was er een massavalpartij waardoor jammer genoeg onze sprinter gehinderd werd. 2 Ploeggenootjes vielen in deze sprint. After all, gelukkig niets meer dan schaafwonden voor ons team.

Dag 3a

De eerste etappe was een wedstrijd over een kleine 100 kilometer. Voor mij was het een zware dag. Ik merkte dat ik wat snelheid miste na de bochten. De rechte stukken en kasseien gingen prima, maar dat komt vooral omdat het daar om kracht gaat en niet om snelheid. Ook dit is best normaal na de hoogtestage. Ik weet in ieder geval wel wat ik de komende week ga doen, interval, interval, interval trainingen! Voor de ploeg was het een mooie dag. Jelena Eric wist de overwinning te behalen na een mooie ontsnapping. Wij waren dan ook enorm blij voor haar na al het werk wat ze heeft verricht afgelopen seizoen.

Etappe 3b tijdrit

Over de tijdrit valt weinig te zeggen. De waardes die ik trapte in de tijdrit waren enorm hoog. Het probleem was hier ook weer dat het veel langer duurde voordat ik op snelheid zat. Ik ben blij met mijn tijdrit in het algemeen, met de power die ik kon leveren op rechte stukken maar de explosiviteit was minder.

Etappe 4

De laatste dag alweer. Vandaag ging het super goed. Onze ploeg zat bij elke aanval voorin en werkte enorm goed samen. Helaas lieten ze niemand rijden omdat de leidende ploegen alles direct dicht reden. Ik merkte dat ik ten opzichte van de eerste dag al explosiever was. Ik kijk er echt naar uit om de komende 2 weken mijn kracht, die ik op gedaan heb in de bergen, nog om te zetten in snelheid! Ik heb er vertrouwen in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s