Toscane

Toscane

Proloog
Na ziek te zijn geweest in Noorwegen was het tijd voor mijn volgende koers. Na Noorwegen heb ik nog een aantal goede trainingsdagen gehad en ben zo vertrokken richting het mooie Toscane. De meerdaags begon met een proloog. Het was een proloog met twee terugdraaibochten en een brug erin. Al met al was het een snelle en technische proloog. De proloog ging super. Ik heb in lange tijden niet zo’n gevoel gehad. Gefocust maar geen stress. Ik wist dan ook een 3e plek te behalen! Dit was dan ook meteen mijn eerste podium die ik behaald heb op het gebied van tijdrijden bij de elite dames!!

Etappe 1
Etappe 1 reden wij voor Chloe en Soraya. We hebben met heel het team ervoor gezorgd dat zij goed aan de klim begonnen zodat ze zeker in de eerste groep terrecht kwamen. Na de eerste klim wist ik in de eerste groep te belanden samen Soraya en Chloe. Alles kwam weer terug en de ronde erna deden wij wederom hetzelfde. Chloe wist uiteindelijk de etappe te winnen en zo op te schuiven naar een 2e plaats in het algemeen klassement. Soraya wist de bergtrui te pakken. Ik moet zeggen dat Marjolein een grote rol heeft gespeeld met het positioneren richting de klim. Heel tof om te zien hoe iedereen zich opoffert voor een plan. Zelfs als eigen prestaties daardoor minder zijn.

Etappe 2
De tweede etappe ging wederom super goed. Ik wist de klimmen telkens bij de eerste mee omhoog te rijden waar ik blij mee was. Toen de lange klim begon had ik pech. De batterij van elektrisch schakelen was leeg waardoor ik op de beslissende klim stil kwam te staan. Aangezien we niet met communicatie reden duurde het veel te lang voordat ik een fiets had. Ik ben vanaf toen een voor een de rensters voorbij gereden en wist zo nog tot de groep voor plek 45 te komen. Wel jammer dat door iets waarop je zelf geen invloed hebt, goede benen zomaar niks waard zijn. Uiteindelijk ben ik natuurlijk wel super blij dat mijn ploeggenootje Soraya de wedstrijd wist te winnen en tweede werd in het eindklassement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s