Eerste teamtraining!

De eerste teamtraining zit er weer op! En wat was het leuk om iedereen weer te zien!

Deze keer gingen we niet op de weg, maar op de baan trainen. De weersvoorspellingen waren niet al te goed en daarom had de begeleiding ervoor gekozen om de baan op te gaan trainen. Wat een hele goede beslissing is geweest, omdat het inderdaad geen fijn fietsweer was.

Voor mij was dit de tweede keer op de baan. De eerste keer was zo’n  drie jaar geleden met de Nederlandse selectie. Karlijn had het baanwielrennen deze winter opgepakt waardoor ze al enige ervaring heeft.

Even wennen. Dat was het! Je kunt niet remmen en je moet door blijven trappen wat normaal niet zo is. Omdat je dit niet gewend bent, moet je extra gefocust blijven gedurende de training. Hierdoor maak je minder snel foutjes en is de kans op valpartijen kleiner. Gelukkig ging alles goed en konden we kwalitatief goed training. De cadans en snelheid is namelijk hoog en dat kun je goed gebruiken tijdens de wegwedstrijden.

Het was leuk om te zien hoe iedereen met deze nieuwe ervaring om ging. Er waren meiden die veel ervaring hadden en meiden die bijna tot geen ervaring met de baan hadden. Er werden tips gegeven, aangemoedigd, intensief getraind en tussendoor konden we even bijkletsen. Dit alles met een grote lach.

Goed om de groep zo weer bij elkaar te zien. Het is en blijft toch anders dan meetings via het internet. De volgende teamtraining staat op 23 juli ingepland. Nu al weer zin in!

Zaterdag 11 juli en zondag 12 juli zijn er virtuele races georganiseerd vanuit de Tour de France. Deze virtuele wedstrijden worden afgenomen op Zwift. Zo kunnen er tegelijkertijd over de hele wereld vrouwen vanuit een profteam deelnemen aan deze wedstrijden. Vanuit ons team staan er tijdens elke etappe 4 meiden aan de start. Zo staan zaterdag Karlijn en ik beide aan de start en zondag staat alleen Karlijn ingepland. Verder staat Karlijn volgende week zaterdag ingepland (18 juli) en ik op zondag (19 juli).

Hieronder staan de komende belangrijke data van juli even op een rijtje;

  • Zaterdag 11 juli; virtuele race; Karlijn en Sylvie
  • Zondag 12 juli; virtuele race; Karlijn
  • Zaterdag 18 juli; virtuele race; Karlijn
  • Zondag 19 juli; virtuele race; Sylvie
  • Donderdag 23 juli; teamtraining; Karlijn en Sylvie

baan 1baan 2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s