Ulestraten

Afgelopen zondag stond ik aan de start in nationale omloop van Ulestraten.

De start was op loten. Dit is een manier van opstellen van de rensters waarbij er een kaart wordt getrokken. Indien het cijfer op je rugnummer en het cijfer dat op de kaart staat overeenkomen mag je naar voren. Net zoals vroeger had ik hier geen geluk bij. Ik stond letterlijk als laatst opgesteld wat niet heel gunstig was op dit rondje.

Het was een rondje van ongeveer 6 kilometer met veel smalle wegen en twee beklimmingen. Het was vrij cruciaal om vooraan te rijden, omdat er bijna geen ruimte was om mee te schuiven bij een eventuele aanval. Ook vindt een valpartij vaak achter in het peloton plaats. Daarom was het zaak om zo snel mogelijk naar voren te rijden na de start. Dit lukte ook. Binnen twee rondjes reed ik vooraan, maar dit had me wel veel energie gekost.

Op het moment dat ik vooraan zat voelde ik mezelf eigenlijk helemaal niet zo goed. Ik kwam niet in mijn ritme, waardoor ik telkens van voor naar achter aan het schuiven was. Dit komt voornamelijk door het gebrek aan wedstrijdritme. Wel zag ik telkens dat de groep flink aan het uitdunnen was, dus stiekem was ik eigenlijk best goed bezig.

Na ongeveer de helft van de koers (60km) kwam ik eindelijk in mijn ritme. Waar de anderen het moeilijker kregen ging ik eigenlijk steeds beter rijden. Dit gaf me best wel een goed gevoel. Inmiddels waren twee rensters van mijn team al gevlogen, waardoor de rest van mijn team en ikzelf in een lastige positie zaten van wel of niet aanvallen. Na een kleine overleg hadden we besloten dat het gat groot genoeg was om een aanval te doen. Dit hebben we dan ook gedaan, maar wel zonder resultaat. Toen kwam de eindsprint waarin ik 21e werd. In totaal hadden 39 van de 150 rensters de koers uitgereden.

Kortom na mezelf heel vaak tegen gekomen te zijn in het begin van de wedstrijd, heb ik uiteindelijk nog een hele goede wedstrijd kunnen rijden. De vorm zit goed. Nu nog zoveel mogelijk wedstrijdritme op doen en dan kan ik mezelf nog meer laten zien.

Volgende week zaterdag staan Karlijn en ik beide aan de start van het NCK met onze club wielervereniging Schijndel. Dit is een tijdrit over 35km die met vier rensters bereden wordt. Beide hebben er heel veel zin in en we gaan het uiterste eruit halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s