GP Ecostruct (Sylvie)

Een UCI 1.1 wedstrijd over 136 kilometers. Het was een vrij technisch parcours met vijf omlopen van eenentwintig kilometer en vier plaatselijke rondes van zeven kilometer. Ik had een vrije rol gekregen gedurende de wedstrijd en mocht voor mezelf gaan in de sprint.

De eerste vijftien kilometers waren vrij hectisch. Iedereen wilde namelijk zo goed mogelijk de kasseienstrook op draaien. Ik kwam op ongeveer plek tien terecht wat perfect was. Er gebeurde nog niets, maar we wisten dat team DSM de wedstrijd wilde controleren. Dit kon door met een groepje vooruit te zitten of door een trein op te zetten richting de sprint. Daarom was het zaak om voorin te blijven.

De ronde erna, op de kasseienstrook, was het raak. Er reed een groepje weg, maar ik besloot om niet mee te springen. Ik mocht sprinten, dus daar wilde ik ook gebruik van maken. Achteraf niet de slimste zet, omdat er een aantal favorieten mee zaten. Mijn team en Valcar deden hun best om het gat dicht te rijden, maar het bleef telkens rond de twintig seconden. Omdat het gat niet gedicht werd, moest ik mee gaan helpen.

Uiteindelijk kregen we het gat op de kasseienstrook gedicht, waardoor de wedstrijd weer aan stond. Er reed een groep van ongeveer twintig weg waar ik wel bij zat. De samenwerking was niet top en het tempo van het peloton lag nog steeds hoog, waardoor we redelijk snel teruggepakt werden. Het werd een sprint, dat was nu duidelijk.

Ik wilde mezelf zo rustig mogelijk houden om zo goed mogelijk te herstellen van de inspanning om het gat mee te dichten door te eten, te drinken en mezelf in de groep te plaatsen. Er werden treintjes van drie verschillende ploegen opgezet. DSM was geen optie, want daar wilde iedereen zitten. Daarom koos ik ervoor om bij Le Col Wahoo te blijven. Zij zijn goed in het samenwerken en hadden twee goede sprinters mee. Het was een goede keuze, want ik kwam rond de tiende plek in de laatste bocht te zitten. Het was nog even alles geven wat resulteerde in een dertiende plek! Mijn ploeggenootje Nora werd knap zevende. We hebben als ploeg netjes gereden en het zo goed mogelijk afgemaakt. Dat smaakt naar meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s