Nederlands Kampioenschap Wielrennen

Er stond een pittig windje over het mooie parcours in Montferland. Voor de wedstrijd hadden we een taak, het hoogst mogelijk eruit halen en dat vereist communicatie en samenwerking.

We stonden aan het vertrek om 13:00 uur. Door het weer en het parcours had ik zeker verwacht dat ze vanaf de start volle bak zouden koersen en dat het aanpoten zou worden. Echter gebeurde er in de eerste rondes vrij weinig waardoor het heel chaotisch was. In ronde 4 reden er 5 dames weg met daarbij een ploegmaat van ons. Ondertussen kuste ik de grond voor de verandering nog eens een keer doordat een renster voor me van de weg ging en zonder na te denken weer de weg op ging. Ik begin langzamerhand wel te leren hoe ik moet vallen. Ik houd er steeds minder aan over namelijk haha! Ik kon mijzelf heel de wedstrijd goed voorin handhaven en telkens als er iemand ging kon ik goed mee. Ook op de klimmen voelde ik mij goed. Helaas moest Aafke de kopgroep laten gaan. Als gevolg moesten wij proberen het gat te dichten wat een onbegonnen zaak was door een mindere samenwerking en mindere communicatie. Een leermoment voor onze ploeg. Uiteindelijk ben ik zelf 15e geworden maar dit zegt natuurlijk niet heel veel. Het belangrijkste is dat het gevoel goed is en de vorm begint te komen. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in komende koersen. Next up: Tsjechië Krasna Lipa.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s