EK Tijdrijden U23 Herning

De ochtend begint, de spanning voel je opkomen in je buik, het is zover mijn eerste EK Tijdrijden bij de u23 dames!

Om 15:34 was de start van de tijdrit maar voor dat de start was moest er nog een hoop gedaan worden. De ochtend begon weer met een goed ontbijt, aangezien het regende dachten we eerst niet op de fiets nog eens het parcours te kunnen verkennen. Toch maar om 9 uur mee naar het parcours gegaan met de auto, en het werd droog! De eerste meevaller van de dag. Lekker het rondje verkend en nu ook de bochten gezien als ze er nat bij liggen, ideaal eigenlijk. Vervolgens ben ik nog achter een junior dame aangereden om te kijken hoe ze haar tijdrit indeelde op dit zware parcours. Blij dat ik dit heb gedaan, ik zag namelijk dat je in het begin echt niet te gek moet doen omdat het toch echt een eind is en de wind erg zwaar is. Ze nam de bochten ook onwijs hard, ook dat gaf aan dat daar wel wat tijdwinst in zat. Na haar tijdrit ben ik weer terug naar het hotel gegaan, even douchen en dan lunchen. Nu gaat het dan echt beginnen, de laatste spullen pakken en op naar het parcours, deze keer voor onze tijdrit! Een goede warming up gehad en daar gaan we; 15:34 de start. Het was toch wel ver die 31 kilometer, een hele constante tijdrit gereden en dat is het belangrijkste over zo'n lange afstand. Ook technisch gezien hadden ze er niks op aan merken, een kwestie van tijd kreeg ik te horen, ik mis gewoon nog kracht. Een gemiddelde van dik 42 of 31 kilometer. Dat was het resultaat. Het leverde me een 18e plaats op. Ik ben al met al tevreden, ik wist dat ik niet met topvorm hier aan de start stond door omstandigheden en ik heb er op dit moment alles uitgehaald wat er uit te halen was. Ik ben dan ook heel blij dat ze mij de kans gegeven hebben om weer meer ervaring op te doen als eerste jaars u23. Van elke tijdrit leer je namelijk veel. Nu op naar de wegrit, die morgen al is! Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s