Laatste drie dagen Holland ladies tour!

Dag 4

Het was de laatste vlakke etappe. Ik startte in de jongerentrui. 135 kilometer stond er op het programma. Ik fietste al steeds meer in het peloton en ik kon hierdoor zelf ook meedoen in de wedstrijd. Een aantal keer gaten mee dicht gereden en vaker mee van voren gereden. De finale ging onwijs hard, het kostte onwijs veel energie maar het belangrijkste was om bij te houden en geen tijd te verliezen. Het lukte. Ik behield mijn witte trui voor nog een dag!

Dag 5

Ik wist dat dit een hele zware dag zou worden voor mij. Ik stond al moe op en merkte dat ik toch die trainingsarbeid weer wat mis door elke keer wat tegenslagen te hebben gehad. Het was een wedstrijd van 145 kilometer met vele limburgklimmetjes. Ik werd dan ook op forse tijd gereden maar ik moest het doel onder ogen houden en deze koers uitrijden zodat ik de volgende dag weer kon starten. Ik verloor deze dag mijn witte jongeren trui dan ook maar gelukkig hield mijn teamgenootje Demi de eer hoog, zij nam de trui van mij over. Chanella, die haar eerste echte koers weer reed na haar ziekte moest vandaag de etappe verlaten. Ze heeft hier toch weer koerskilometers meegenomen voor de komende wedstrijd in Madrid.

Dag 6

Dit zou de zwaarste dag worden. Met 160 kilometer en 21 klimmetjes op het programma zou dit de zwaarste dag zijn. Natalie zat vanaf de eerste kilometers mee in de kopgroep. Ze probeerde om de bergtrui terug te pakken maar dit is helaas net niet gelukt, ze werd 2e. Verder heb ik 145 kilometer mee gezeten in het peloton en zo mijn Holland ladies tour kunnen finishen. Demi behoudt de jongeren trui.

Nu is het tijd om mijn koffer weer in te pakken, op naar de volgende worldtour: Madrid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s