De tweede meerdaagse: de Cadel Evans Road Races

Na een geslaagde tijd in Adelaide voor de tour down under zijn we nu inmiddels al een week in het mooie Geelong voor de tweede meerdaagse van het seizoen de Cadel Evans Road Races!

Het criterium (eerste wedstrijd)

In het criterium stonden we weer aan de start om te winnen als team. We waren niet tevreden met minder als de winst. We reden heel de wedstrijd alert en alles leek super goed uit te gaan pakken. In de finale was het erg chaotisch en raakten we elkaar kwijt. Chloe wist toch nog 4e te worden en Anna 7e. Niet waarvoor we kwamen maar we hebben er wel veel van geleerd als team! Zelf werd ik nog 23e.

The Cadel Evans Road Race

Vandaag was het een bijzondere dag voor onze ploeg. We wisten voor de start dat we een sterke groep rensters hebben die voor een goed resultaat konden rijden. Chloe Roxane en Mayuko. Voor Chloe was het vooral een belangrijk dag omdat het ook een selectie was voor de common wealth games. Degene die wint word automatisch geplaatst. In de wedstrijd viel Roxane al snel uit, letterlijk helaas. Het gaat inmiddels al stuk beter met haar en ze kan weer lachen. Later in de wedstrijd waren er verschillende momenten waar het belangrijk was. Elk van deze momenten zat onze ploeg goed van voor. Uiteindelijk wisten we al waar het zou gaan gebeuren, op de tussensprint zou de eerste helft afvallen en op de een naar laatste klim zou er nog maar een klein groepje rensters overblijven. Dit was precies wat er gebeurde. Eindelijk voelde ik me echt sterk in de koers en heb ik Chloe af kunnen zetten op plek 4 voor de klim. Erna heb ik de klim in eigen tempo omhoog gereden met de gedachte, Chloe maak het alsjeblieft af, ik wist dat ze het kon maar alles moest op zijn plek vallen! Ze won de sprint, dit betekende een drie dubbele overwinning. Een van het tussen-sprintklassement, die van de dagoverwinning en van een selectie voor de commonwealth games. Ik werd vandaag zelf 29e. Ik ben super blij dat ik de ploeg heb laten zien wat ik kan! 🙌🏻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s