Herald Sun Tour

Het beloofde een zware koers te worden. Een feit zijn de vele hoogtemeters. De weervoorspellingen daar in tegen zijn hier niet zo voorspelbaar. We stonden op met veel wind, regen en 16 graden terwijl het gister nog benauwd was en 35 graden….

Ik ben inmiddels alweer een maand in Australië. De laatste wedstrijd is in zicht en dan weer terug naar het mooie Nederland Haha. Vandaag stond er een zware etappe op het programma. Vanaf de start was het een beetje chaotisch, er werd veel aangevallen, het leek of iedereen dezelfde opdracht had gekregen “zorg dat je weg bent en een paar minuten pakt voor de eerste klim begint”. Het gevolg hiervan was dat er niemand weg kwam. Chloe wilde gaan voor het tussensprintklassement. Die wist ze ook te winnen. Na de eerste tussensprint kwam al snel de eerste echte klim. Heel onze ploeg zat goed van voren gepositioneerd. Toen hoorde ik iemand zijn band leeg lopen, ik keek omlaag, shit hé het zal toch niet waar zijn. Op het belangrijkste moment van de koers rijd je een lekke band. We reden niet met oortjes dus het ging allemaal wat traag. Uiteindelijk was het snelste een wiel van de organisatie. Achteraf had ik misschien beter kunnen wachten op een eigen wiel want het verzet was te zwaar voor mij en het wiel was te breed. Het positieve hiervan. Ik heb een nieuw 5 minuten powerrecord gereden op de 4 kilometer klim die de hele tijd zo’n 10 procent was 😄. Na de klim ben ik gewoon vollebak blijven rijden. Ik dacht ik maak er maar een tijdrittraining van. Na een tijdje zag ik voor mij allemaal auto’s ik kwam dus dichterbij de groep. Uiteindelijk wist ik aan te sluiten bij het peloton. Ik was daarintegen wel kapot. De laatste klim was dan ook net iets te veel van het goede. Helaas heb ik dus niks kunnen betekenen voor de ploeg in de finale maar Chloe wist toch derde te worden! Ik sta zelf ook derde in het jongerenklassement (onder 23) na deze koers. Ik baal wel een beetje maar ik merk wel dat ik weer flinke stappen heb gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar. Deze eerste periode van koersen gaan we hopelijk morgen mooi afsluiten met een proloog. Ik heb er zin in 🙌🏻🙌🏻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s