Dwars door Vlaanderen

Na een mooie trainingsperiode van 3 weken heb ik woensdag weer een wedstrijd gereden. De Belgische voorjaarsklassiekers zijn nog steeds bezig. Dwars door Vlaanderen stond op de planning. De eerste 77 kilometers zijn vlak wat wordt vervolgd door een opeenhoping van klimmetjes in de finale. Het is een enorm mooie wedstrijd. Om mee te beginnen maar ook meteen een zware wedstrijd.

Wedstrijdverloop
Het was een leuke wedstrijd. Heel de wedstrijd lang hebben we regen gehad. Door de vele valpartijen was het een hectische koers. Elke klim ging wel lekker. Na de tweede klim ging er een groep van 8 meiden weg. Vanaf toen begon de koers echt. Omdat er niemand van ons bij zat was het onze taak om het gat dicht te rijden. Roxane deed enorm veel werk om het gat kleiner te maken. Zelf ben ik ook elke keer tussen de klimmen door mee gaan werken om het gat te dichten. Het was niet onze dag helaas. Het gat was niet meer te dichten maar we hebben wel goed teamwork laten zien. Mijn ploeggenootje Romy Kasper was helaas gevallen…. Sleutelbeen op 4 plekken gebroken. Hopelijk zit ze snel weer op de fiets.

dwars door vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s