Ronde van Vlaanderen

De meest speciale race van het jaar. En ik mag starten! Veel kasseien en vele klimmen. Een betere omschrijving is er niet. Ontzettend veel toeschouwers naast de kant wat net dat extra is en tevens aangeeft dat deze koers ook voor de rensters niet alleen afzien is maar ook genieten.

Toch wel spannend om in deze koers te starten. Zoals gewoonlijk dit jaar was er weer regen. Vanaf de start tot de finish. Ik besloot om te gokken op een vroege ontsnapping. Dit lukte dan ook. We zijn met 8 meiden weg kunnen rijden in de beginfase. Helaas werden we net voor de eerste echte klim terug gepakt. Kort daarop had ik een kapot schakelsysteem. Een fietswissel zorgde ervoor dat ik in de laatste wielen aan de eerste klim begon. De klim ging redelijk en ik dacht nog terug te kunnen komen. Maar bij de volgende klim trokken ze hard door. Daardoor kwam ik niet meer terug in de voorste groep. Ik heb er wel heel erg van genoten en mijn uiterste best gedaan. Na 100 km heb ik de koers verlaten. Voor ons team was het een slechte dag. Er was een grote valpartij waarbij Janneke niet verder kon. Chloe afgevoerd moest worden (waarbij de verwondingen gelukkig uiteindelijk mee bleken te vallen) en ik die uit koers was. Het gevoel van de rensters is wel goed. Dit geeft goede hoop voor de volgende koersen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s