Healthy ageing tour

Na een hele zware wedstrijd op zondag ( De ronde van Vlaanderen) en Dottignies op maandag was het tijd om op dinsdag naar de Healthy Ageing Tour te vertrekken. Het doel voor de Healthy Ageing Tour is om er sterker uit te komen dan dat ik er in ga. Ik rijd de wedstrijden met de Nederlandse Selectie. Ik vind het altijd een super leuke maar ook zware meerdaagse om te rijden. Ik ben dan ook blij dat ik er dit jaar weer deel van mocht uit maken.

Healthy Ageing Tour dag 1 tijdrit
De tijdrit van de Healthy Ageing Tour is altijd het eerste meetpunt van het jaar. Dit maakt het meteen ook een stuk spannender. Ik wist dat ik er eigenlijk niet te veel van mocht verwachten na zo’n zwaar weekend. De tijdrit ging niet verkeerd maar toch had ik stiekem op meer gehoopt. Het was even lastig na de wedstrijd om het juist te relativeren maar ik was er al snel over uit dat de tijdrit naar omstandigheden niet slecht was. Ik heb wel gemerkt dat ik mijzelf onnodig iets te veel druk op leg. Dit is wel weer een leermomentje.

Healthy Ageing Tour dag 2
De vlaggen stonden strak. Boels stond met alle meiden op de eerst rij. Na verkenning wisten wij dat we binnen 10 kilometer meer zouden weten. Ik zat direct mee van voren maar ik werd er meteen afgewaaid. Groep na groep kwam voorbij maar ik kon niet meer herstellen. Ik baalde enorm. Gelukkig heb ik de koers kunnen uitrijden. Ik heb er lang over na zitten denken waar het aan kon liggen. Dit zijn normaal koersen waarin ik vooraan mee zou moeten kunnen rijden. Dit was verre van het geval op deze dag.

Healthy Ageing Tour dag 3a
Vandaag stond er een etappe van 70 kilometer op het programma. Het was een relatief kalme koers totdat het einde in zicht kwam. Op het einde ging Boels alles nog eens op de kant gooien. Gelukkig kon ik mee in de kopgroep in deze rit en werd ik uiteindelijk 17e.

Healthy Ageing Tour dag 3b
Etappe 3b was een ploegentijdrit. We stonden met 5 meiden aan het vertrek. We hadden al snel een volgorde bepaald en deze aangehouden gedurende de tijdrit. Wij hebben een super goede ploegentijdrit gereden voor 5 meiden uit verschillende teams die niet aan elkaar gewend zijn. Wij zijn maar op 10 sec van het podium gefinisht. Ik merkte ook in de ploegentijdrit dat ik mijzelf enorm goed voelde. Wat een tegenstelling stond tot de dag hiervoor.

Healthy Ageing Tour dag 4
In etappe 4 stond er hetzelfde weer op het programma als bij dag 2. Weer stonden de vlaggen strak. Een ding was zeker. Binnen 10 kilometer zijn de groepen weer bepaald. Ik begon wederom van voren maar kon weer niet volgen. De wedstrijd was 150 kilometer. Wij hebben met 12 meiden enorm hard gewerkt om uiteindelijk de koers te mogen finishen. Ik ben blij over hoe de samenwerking verliep en wederom blij dat we binnen het tijdslimiet zijn gefinisht. Ik heb het gezien als een mooie training. Toch bleef ik maar nadenken. Het kan normaal gesproken niet zo zijn dat ik zo er af wordt gereden gedurende deze wedstrijden als ik zo hard rijd in de tijdritten. Uiteindelijk kon het alleen maar aan de voorbereiding liggen. Dit zal dan getest moeten worden op de laatste dag.

Healthy Ageing Tour dag 5
Na lekker warm gereden te hebben werd het tijd om te starten aan de laatste etappe. Het was een criterium in het centrum van Groningen. Een rondje van 6,6 kilometer die wij 14 keer moesten afleggen. In totaal lagen er 186 bochten in en 14 kilometer kasseitjes. Meteen vanaf de start wilde ik mijn benen even testen. IK wilde weten of ik de power had om meteen vol er in te vliegen. Dit lukte, ik reed meteen weg. Nadat ik werd teruggepakt heb ik het wel even zwaar gehad. Er reed een kopgroep weg van 7 meiden. Ik zag mijn kans en besloot erachteraan te gaan. Met drieën wisten wij de aansluiting te maken. Uiteindelijk was het zaak om het uit te spelen. Aafke Soet en ik reden om de beurt weg. In het begin reden we elkaar wel dicht. Na mate de finale naderde besloten we om het om en om te proberen zodat de anderen het dicht moesten rijden. Uiteindelijke lukte het Aafke om weg te blijven. Ikzelf werd 10de en sloot de Healthy Ageing Tour met een goed gevoel af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s