Beneladies

De Beneladies Tour is normaal gesproken echt een koers voor mij. Ik was dan ook benieuwd hoe het zou gaan lopen. Het was een meerdaagse wedstrijd met de start in het Nederlandse Oosterhout. Dit wordt vervolgd door 4 wedstrijden in België.

Beneladies dag 1

De eerste dag stond er een proloog op het programma. Ik was erg benieuwd hoe dit zou gaan. Normaal gesproken is dit een van mijn sterke punten. Er stonden 160 meiden aan de start in deze wedstrijd. Het was een proloog van 4 kilometer. Het was veel rechtdoor. Maar toch een aantal lastige bochten erin. Ik reed een goede proloog. Een goede tijd neergezet. Alleen ik heb een technische fout gemaakt. Doordat ik te hard de rotonde op reed kon ik hem niet goed houden. In een proloog is het natuurlijk alles of niks. Elke seconde telt. Ik wist 16e te worden tussen de vele toppers. Ik ben tevreden met deze uitslag al zitten er wel leerpuntjes aan!

 Beneladies dag 2

Ik heb nog niet vaak zo’n hectische koers gezien als op deze dag.  Veel valpartijen en veel hectiek overal waar je fietste. We hebben met ons team actief van voren gekoerst en bij elke aanval die er was zat er iemand van ons bij. We hebben super als team gewerkt. 30 kilometer voor het einde vielen er 3 meiden voor me. Ik kon op tijd reageren maar ze reden wel achter in mijn fiets en been. Ketting erop gelegd en vlug door gegaan maar er zat een te groot slag in mijn wiel waardoor ik moest wisselen van fiets. Ik heb hierna niet veel meer kunnen betekenen voor het team om de print aan te trekken. Jammer want heel de wedstrijd ging echt super! Marta wist 5e te worden.

Beneladies dag 3

Ook deze ochtend was er weer veel hectiek. Al vroeg in de koers was er een massavalpartij. De helft van ons team lag er ook bij. Ook hier wist ik op tijd te reageren maar reden meiden achter me in de wielen. Gelukkig werd de koers geneutraliseerd vanwege de hoeveelheid meiden die vielen. Toen de koers weer van start ging, ging het tijdelijk heel hard. Er bleef een groep van zo’n 60 meiden over. In de finale reed er één vrouw weg. We kregen de opdracht om haar terug te halen. Toen het gat dicht was kwam de finalesprint. Onze sprinter reed een spaak uit haar wiel naar aanleiding van een slag van een eerdere val. Achteraf een leerpunt dat ze de fiets eerder had moeten wisselen.

Beneladies dag 3 deel 2

Na de etappe in de ochtend was er in de avond nog een tijdrit. Ik moest vrij laat starten omdat ik nog goed stond in het klassement. De tijdrit ging goed maar ook hier waren er op technisch gebied wel verbeterpunten. De wattages die ik leverde waren wel super! Ik stond na deze etappe 5e in het u23 klassement.

Beneladies dag 4

In de laatste etappe werd er constant aangevallen. Ons doel was om nog een etappe te winnen. Alle aanvallen werden teruggehaald. De laatste 15 kilometer was het doel om Marta van voren te houden. Samen met Daiva reden we voor een lange tijd aan de leiding. We hebben enorm afgezien want het was lang. In de laatste kilometer heeft Anna de echte sprint aangetrokken waardoor Marta won! Super vet om op deze manier weer deel uit te mogen maken van een overwinning. De meiden gaven ook aan dat ze me nog nooit zo sterk hadden zien rijden. Mooi om dit mee te nemen voor de komende koersen. Ik heb een aantal mooie wedstrijden op het programma staan. Zaterdag zal ik aan de start staan in de WorldTour wedstrijd de Prudential Ride in London. Hierna zal ik meteen doorvliegen naar Italië voor een ploegentijdrit trainingskamp. Als ik hiervan terug kom zal ik een profcriterium rijden in Maastricht, hierna ga ik meteen door naar Zweden en Noorwegen voor nog twee meerdaagse wedstrijden in de WorldTour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s