Krasna Lipa

Na het NK mocht ik weer eens met de Nederlandse Selectie op stap. We zijn met een sterk team naar Tsjechië afgereisd. Voor mij was het doel van deze meerdaagse om wedstijdritme op te doen.

Krasna Lipa Dag 1

Direct in de eerste dag kreeg ik last van mijn maag. Ik moest elke keer wanneer ik iets at of dronk overgeven. Niet echt een fijne manier om een meerdaagse te beginnen. De eerste dag ging het op en af maar verder geen speciale klimmen erin. Ik besloot om de meerdaagse voort te zetten en de wedstrijd uit te fietsen. Ik heb er totaal niet van genoten moet ik toegeven. Ik heb enorm afgezien en kon mijn wattages verre van halen. Het is natuurlijk ook niet heel raar als je niks binnen houdt en dan toch een dikke 100 kilometer moet afleggen. Gelukkig deed de ploeg het beter! Floortje wist de Leiderstrui te pakken en Yara behaalde de jongeren trui!

Krasna Lipa Dag 2

Op de tweede dag heb ik wederom moeten overgeven gedurende wedstrijd. Ik hield het vocht gelukkig wel binnen op deze dag maar het eten was niet binnen te houden. Ook hier heb ik de wedstrijd gewoon in het tweede peloton uitgereden. Ik wilde nog niet opgeven in deze meerdaagse omdat mijn doel wedstrijdritme opdoen was. Ik besloot dus om zo weinig mogelijk energie te verspillen en om te proberen te koers te overleven.

Krasna Lipa Dag 3

Toen ik opstond kon ik voor het eerst mijn eten binnen houden. De dag begon met een tijdrit van ruim 14 kilometer op en af. Ik was enorm opgelucht dat ik mijn eten binnen kon houden. De tijdrit reed ik technisch gezien erg goed. Ik merkte dat ik nog steeds wat kracht miste maar ik had wel vertrouwen in mijn tijdritfiets en de snelheid zat er toch aardig in. Ik was voor het eerst deze meerdaagse tevreden en vooral blij dat ik weer kon aansterken vanaf nu.

Krasna Lipa Dag 3 Etappe 2

Voor de tweede Etappe heb ik enorm veel proberen te eten. In het klassement stond alles vrij dicht op elkaar. Het was op deze dag de taak om secondes terug te gaan pakken. Ik voelde me eindelijk weer wat beter. Het is fijn om te zien dat het dus niet aan de vorm lag maar dan toch echt aan de maagproblemen. Ik heb deze etappe goed kunnen werken voor het team en dan ook alles gegeven in hoeverre ik kon. Ik was erg tevreden over deze etappe. Ik voelde dat ik een stuk sterker was als dat ik dacht. Floortje wist door de juiste tactieken hier ook weer de overwinning te pakken. Wat reed ze sterk gedurende deze meerdaagse!

Krasna Lipa Dag 4

Deze dag was de zwaarste van allemaal. We moesten de Vapenka over in de plaatselijke ronde. Dit is een pittige klim waar we van te voren al wisten dat er maar een paar over zouden blijven. Er was een kopgroep van 6 meiden die ontsnapten. Er is niet op tijd gereageerd door ons team. Deze groep bleef weg waardoor we geen goed eindklassement hadden voor het team.

Ik ben erg blij dat ik alsnog de meerdaagse heb uitgereden. Het heeft zowel lichamelijk als mentaal veel energie gekost. Toen ik aankwam in het hotel voor het EK zag ik dat ik ruim 2 kilo lichter was. Dit is natuurlijk niet goed. Ik heb geprobeerd om langzamerhand het gewicht er weer aan te krijgen. Maar dat duurt even als je dit op een normale manier wil doen.

van links naar rechts Fleur Nagengast, ik, Nina Kessler, Floortje Mackaij, Yara Kastelijn, Marjolijn van ’t Geloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s