Nk Tijdrijden en NK weg

Ook al ben ik het seizoen gestart in Australië, het seizoen lijkt zo snel te gaan. Het NK Tijdrijden en het NK weg zijn alweer voorbij en het EK staat alweer voor de deur.

NK Tijdrijden

Ik wil hier even kort een stukje over kwijt. De overstap van de junioren vrouwen naar de Elite vrouwen is enorm. Mensen verwachten dat als je, in mijn geval, wereldkampioen wordt bij de junioren, je ook in een paar jaar tijd bij de beste behoort tussen de elite dames. Ik doe natuurlijk mijn uiterste best om het uiterste uit mijzelf te halen maar om mijzelf alleen te specialiseren op het tijdrijden lijkt mij niet de beste weg. Ik wil een goede wielrenster worden en dit betekent dan meteen ook dat je koersen moet rijden waar je misschien niet zo goed uit de voeten komt, soms je eigen tegen komt maar dit betekent ook dat je soms koersen rijdt waar je je eigen verbaast. Doordat ik de focus leg om mijzelf allround te ontwikkelen in de eerste jaren, heb ik de focus dit jaar niet gelegd op het tijdrijden. Ik ben 7 weken uit koersverband geweest om mijzelf even op te laden voor de tweede periode van het seizoen. Ik heb voor de kampioenschappen deelgenomen aan 2 wedstrijden. Deze gingen prima maar ik merkte dat ik de hardheid van de koersen mis om de gewenste snelheid te halen. Ik ben 18e geworden op het NK tijdrijden. Ben ik hier tevreden mee? Ja, gezien de fase waarin ik momenteel zit van het seizoen denk ik dat ik tevreden mag zijn met de tijdrit die ik gereden heb. Ik heb ook een selectie behaald voor het EK Tijdrijden U23 en een selectie voor het EK weg U23. Ik verwacht dat ik hier beter tot mijn recht ga komen. Ik heb dan inmiddels al weer 5 koersdagen meer gehad en ik denk dat dit voldoende is om een prima tijdrit neer te zetten. Ik ben dan ook enorm blij dat ik de kans krijg om weer te leren van de ervaring om een kampioenschap te rijden tegen mijn eigen leeftijdsgenoten.

NK weg

Het NK weg was een aparte maar mooie wedstrijd. We hadden een aanloop van 45 kilometer die werd vervolgd met een plaatselijke ronde van 11 kilometer. Ik moet toegeven dat alles wel in het rondje zat. Wind, klinkers, kasseitjes, smalle wegen, brede wegen, glooiende wegen en bochten (héél veel bochten). Ik vond het zelf een mooi parcours. Voor de wegwedstrijd geldt hetzelfde als voor de tijdrit. In het begin van de plaatselijke ronde maakte ik echter een positioneringsfout waardoor mijn koers al bijna voorbij was. Gelukkig kwam ik terug. Hierna zat ik lekker in de wedstrijd. Ik merkte nog wel steeds dat ik net een beetje mis om echt mee te kunnen met de betere maar ik denk dat ik niet mag klagen. Ik had prima benen en merkte al weer progressie ten opzichte van Noordwijk. Voor het EK ga ik met de Nederlandse selectie nog een meerdaagse rijden in Tsjechië, Krasna Lipa. Ik heb hier enorm veel zin in. Ik ben erg blij met het programma van de komende periode. Ik ga deze maand niet veel thuis zijn. Ik ben in Tsjechië (2-15 Juli), La course (15-17 Juli), Beneladies tour (19-22 Juli), London (Prudential Ride)(26-27 juli) en hier aansluitend heb ik een ploegentijdrit trainingskamp in Italië! Ik heb enorm zin in deze periode.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s