Ladies Tour of Norway!

Voorafgaand aan de ladies tour of Norway is er een ploegentijdrit georganiseerd. De ladies tour zelf bestaat uit een driedaagse wedstrijd van 130 km, 130 km en 155 km.

Ploegentijdrit
Na de ploegentijdrit in Zweden stonden we dan nu, een week later, aan de start in de ploegentijdrit in Noorwegen. De tijdrit was 25 kilometer. Het was een glooiend parcours dat eindigde in een klim van +/- 2 kilometer. We hadden vooraf bepaald hoe we de tijdrit precies zouden indelen. Chloe en ik zouden tot aan de klim extra moeten leveren zodat de overige 4 wat energie bespaarde om uiteindelijk met 4 te finishen. De ploegentijdrit was best wel een chaos. Het positieve wat ik er zelf wel uit haalde is dat ik op het moment goed in vorm ben. We zijn als 13e ploeg over de meet gekomen.

Dag 1 Ladies tour of Norway
De eerste dag van de ladies tour zou ook meteen de zwaarste zijn. Het parcours ging veel op en af waardoor er redelijk wat verschillen ontstonden. Ik miste 1 procent om bij te blijven bij de eerste groep. Het positieve is dat het maar 1 procent is en niet 10 procent waardoor het te overbruggen is.

Dag 2 Ladies tour of Norway
Regen, windkracht 5/6 en heel de wedstrijd wederom een glooiend parcours met een oplopende finish. Een echte dag voor de Nederlanders. Ik denk dat dit mijn beste wedstrijd tot nu toe is dit seizoen. Ik kon constant voorin de eerste waaier mee zitten en soms langs de waaier af ons in positie brengen. Die ene procent die ik gister miste had ik vandaag duidelijk wel. De plaatselijke rondes waren enorm zwaar maar ik kon bij blijven deze keer en ik ben ook blij dat ik de finale mee kon rijden in deze mooie worldtour!

Dag 3 Ladies tour of Norway
De laatste dag alweer. Het moment dat je opstaat en je beseft dat je nog 155 kilometer te gaan hebt en je de trap het liefste al niet meer oploopt. Het was weer een zware dag. In het begin van de koers was ik er nog niet heel zeker van of ik de koers zou kunnen uitrijden. Naarmate de kilometers wegtikten voelde ik mezelf beter worden. Op het einde van de koers ging het uit elkaar in de afdaling. Ik wist dat het daar kon gebeuren maar ik zat te ver van achter. Hierna kon onze groep niet meer terugkomen. Uiteindelijk ben ik echt blij hoe ik nu rijd. De benen voelden super en ik ben klaar om naar de nederlandse wedstrijden te gaan.

Next: Veenendaal Veenendaal en de Boels Rental Ladies Tour!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s