Holland Ladies Tour

Dag 1 De holland ladies tour ging van start in het mooie Arnhem! Een super mooie uitgezette proloog. Ik wild hier een top uitslag neer zetten maar de proloog ging niet zoals ik gehoopt had. Het was niet slecht maar ook niet goed. Gelukkig was dit geen voorteken voor de andere dagen want deze gingen super goed!

Dag 2
De eerste etappe van 130 kilometer. We gingen door mijn standaard trainingsgebied in berg en dal! Ik wist elke weg, elke bocht en ik wist maar al te goed hoe elke klim aanvoelde . Dit was een voordeel. Ik merkte dat het goed ging. Ik kon mezelf goed van voren handhaven en op zijn tijd eens meespringen. Tot de laatste ronde leek het allemaal super te lopen totdat ik een lekke band kreeg en dat net toen de finale begon! Ik baalde enorm omdat ik heel graag kort in het klassement had willen rijden. De knop had ik echter heel snel omgezet. Ik ga nu voor een goede daguitslag en waar kan de ploeg helpen voor een overwinning. Nieuwe doelen stellen hoort erbij!
Dag 3
Een vlakke etappe. We wisten voordat de koers begon dat de kans op kopgroepen groot was. Ik ben zelf 2 keer mee geweest met een goede ontsnapping maar deze werden terug gepakt. Later ging er weer een kopgroep weg en deze bleef weg tot de laatste kilometer. Wij besloten samen met Mitchelton Scott het gat mee te dichten om zo voor een sprint te gaan. Ik heb nog nooit zo veel afgezien. Zelfs de klimwedstrijden waren minder zwaar haha! Uiteindelijk pakte wij de kopgroep terug en was het aan onze 2 sprinters om het af te maken. Chloe viel in de laatste 100 meter. Marta kon het ontwijken en werd zo nog 6e. Toen ik Chloe zag liggen besloot ik direct te stoppen om te kijken of ik haar kon helpen. Het viel allemaal mee. Gelukkig hield ze er niks aan over maar ze had een harde klapper gemaakt.
Dag 4
De vierde dag was net als de andere twee dagen 130 kilometer. Het was een rustige koers tot dat de finale startte. Er werd vollebak gekoerst in de finale rondes. We bleven met zijn allen goed van voren. Het was mooi om als 20e te finishen in een hectische finale.
Dag 5
160 kilometer door Limburg stond er op het programma. Regel 1: onderschat de Nederlandse heuvels niet! 30 heuvels op en af en 160 kilometer in totaal. Roxane zat vanaf de eerste kilometers in de kopgroep. Helaas werd deze zo’n 5 a 6 kilometer voor het einde terug gepakt. Ik heb moeten vechten om er bij te blijven maar het was het waard. Waar kon heb ik Chloe en Marta proberen te helpen. Marta kwam als 5e over de meet en ondanks dat ik blij was dat ik er bij zat tussen al deze toppers werd ik nog 13e! Mijn beste worldtour uitslag tot nu toe. Ik ben echt heel blij dat ik kan laten zien dat het er in zit.
Dag 6
Vandaag was het kaarsje leeg. De etappe koers eindigde met een tijdrit. Ik houd het kort maar krachtig. Ik ben enorm blij met de de vorm van het 2de gedeelte van dit seizoen. Ik zie en voel dat ik weer een duidelijke stap heb gemaakt ten opzichte van vorig jaar.
Next up: Madrid !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s