WNT Madrid Challenge by La Vuelta 2018

Voor de eerste keer werd de WNT Madrid Challenge verspreid over 2 dagen verreden. Op zaterdag een ploegentijdrit en op zondag de wegwedstrijd.

Ploegentijdrit Madrid
In Madrid hebben we de één na laatste ploegentijdrit van het jaar gereden. De allerlaatste voorbereiding voor het Wereldkampioenschap ploegentijdrit in Oostenrijk. De tijdrit bestond uit een glooiend parcours met veel lastige bochten. Toen we gestart waren verloren we direct onze eerste renster (Daiva) wegens materiaalproblemen. Na 5 kilometer verloren we onze 2e renster (Roxane) wederom vanwege materiaalproblemen. De tijdrit moest gefinisht worden met 4 dus niemand mocht meer lossen of pech hebben. Jammer dat de ploegentijdrit zo gelopen is. Met de generale wil je het liefste dat alles goed lukt. Uiteindelijk finishte we 10 sec achter plek 5. Heel klein verschil, zeker als je 2 ploeggenoten mist. We zijn wel klaar voor het wk!

Wegwedstrijd Madrid
De wegwedstrijd bestond uit 17 rondes wat een totaal van 100 kilometer opleverden. Het was een groot criteriumrondje met om de ronde een bonussprint. De wedstrijd verliep volgens plan tot dat er een groep van 17 rensters wegreed. Hier zat een van onze rensters (Roxane) in. De ploegleider zei nadat het gat bijna anderhalve minuut was geworden dat we de kopgroep moesten terughalen. Met drieën hebben we heel hard ons best gedaan en met nog 2 rondes te gaan was het gat nog maar 8 sec. Omdat we geen hulp van de andere ploegen kregen was het een onwijs zware opgave. We misten Daiva echt. Zij mocht niet starten omdat ze tijdens de ploegentijdrit buiten de tijdslimiet binnen was gekomen. UIteindelijk hebben we 2 rondes voor het einde het peloton moeten laten gaan. Niemand had meer energie over. Nog geen 1 procent. Ook hier geldt weer voor dat het onwijs jammer is dat het netniet is gelukt om de laatste meters te dichten. Toch ben ik wel met een tevreden gevoel naar huis gegaan want de benen hadden alles gegeven!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s