Healthy Ageing Tour

Healthy Ageing Tour

Etappe 1 (Sylvie)
Op de eerste dag van de HAT gingen we naar het eilandje Borkum voor een etappe van ongeveer 1oo kilometer. Al na 3 kilometer was er een valpartij waarbij ploegmaatje Marit Raaijmakers ook lag. Ze heeft hierbij jammer genoeg de koers moeten verlaten. Het was een koers met veel duwen. Het was belangrijk dat er voorin gekoerst werd. Dit lukte me goed totdat ik zelf ook op de grond lag bij de grootste valpartij van de dag. Vol met adrenaline in mijn lijf stond ik op en ging ik door met de wedstrijd. Toen haalde Karlijn mij opeens in en zijn we samen in een groep terecht gekomen. Zij lag ook bij deze valpartij. Omdat op het moment van de valpartij het peloton dusdanig gesplitst was, zijn we nooit meer teruggekomen in de voorste groepen. Een ander ploegmaatje, Lorena Wiebes ging in de sprint onderuit, maar ook zij kon snel opstaan en de wedstrijd afmaken. Zelf heb ik twee gekneusde ribben en last in mijn onderrug aan deze wedstrijd overgehouden. Jammer dat we de meerdaagse zo gestart zijn, maar samen gingen we door. Dankzij de goede verzorging van de ploeg!

Etappe 1 (101 km)(Karlijn)

Dat is alweer een tijdje geleden, op stap met de Nederlandse selectie. Het is altijd een eer om voor Nederland uit te mogen en zeker met de groep die aan de start stond van de Healthy ageing tour. De eerste dag beloofde hectisch te worden. Wind, smalle wegen, en topteams. Vanaf de start zat ik er goed bij. Meteen in de eerste waaier (eerste groep). Halverwege de koers kwamen er een grote groep terug. Op het meest hectische gedeelte van het parcours zat ik bij een massa valpartij. Ik viel gelukkig redelijk zacht in de struiken maar de wedstrijd was over. Nog terug gekomen in de 3e groep maar enorm veel tijd verlies. (Plaats 94)

Etappe 2 (Sylvie)
Etappe 2 vond in Surhuisterveen plaats en was 135 kilometer lang. Het was een grote slagveld. Telkens als er groepen ontstonden wist ik elke keer in de voorste groep te zitten. Uiteindelijk zaten er ongeveer 45 renster in de eerste groep en twee koplopers. Samen met de meiden van de ploeg er alles aan proberen te doen om het gat naar de koplopers te dichten, maar dit was helaas niet helemaal gelukt.

Etappe 2 (135 km) (Karlijn)
Op de tweede dag zat een ploeggenootje van mij in de eerste groep tot diep in de finale samen met een teamgenootje van !Ale Cipollini. Zelf heb ik een prima wedstrijd gereden. Gevoel was super goed ondanks dat ik soms nog wat last had van de val van de dag ervoor. (Plaats 29)

Etappe 3 (Sylvie)
De tweede dag is met spierpijn het ergst zeggen ze. Misschien is dat met vallen ook wel zo, haha. Ik heb weinig geslapen die nacht en voelde mijn rug ook erg in de wedstrijd. Ik heb in deze wedstrijd zoveel mogelijk eruit proberen te halen en kwam in de derde waaier terecht. De weersomstandigheden werden steeds slechter in de wedstrijd en daarom bleven we denk ik ook goed doorrijden. Met een mooi gemiddelde snelheid de wedstrijd kunnen beëindigen en mijn gedachte was op dat moment ‘op naar de rest’!

Etappe 3 (124 km) (Karlijn)
Vanaf de start in de eerste waaier van 20 rensters. Super trots dat ik er zat wanneer ik er moest zitten. Dit was een van de doelen van deze meerdaagse. Op het juiste moment op de juiste plek zitten. Helaas maakte ik 2 ronden voor het einde een tactische fout waardoor ik in de 2e groep ben gefinisht. Toch blij dat ik er zat op het juiste moment. Leermomentje is wel dat ik de focus tot het einde vol moet houden!! (Plaats 21)

Etappe 4AB (Sylvie)
Op zaterdag hadden we twee soorten wedstrijden. Een tijdrit en een koers van 75 kilometer. De houding van de tijdrit kon ik moeilijk aan in verband met mijn ribben, maar ik heb toch besloten om op de tijdritfiets te starten. Het doel in deze tijdrit was om goede benen te krijgen voor de rest van de koersen. In enorm slechte weersomstandigheden de tijdrit afgelegd. Hierbij dank aan de ploegleider om me te steunen door de communicatie tijdens de tijdrit 😉

In de middag hadden we de 75 kilometer koers. Het begon meteen met chaos. Lorena Wiebes (ploeggenootje) die in de jongere trui reed, reed lek op het moment dat het peloton brak. Op dat moment zat ik in de voorste groep. Ik heb mezelf af laten zakken naar Lorena en samen met het team hebben we Lorena zo snel mogelijk terug naar de voorste groep gebracht. Op dat moment brak het weer en ging er een groep af waarbij ik ook zat, omdat ik veel had gegeven om Lorena terug te brengen. Nog teruggekomen en zoveel mogelijk proberen te doen om het gat naar de vier koplopers te dichten. Niet gelukt, maar de jongere trui was gelukkig nog steeds in handen van ons team!

Etappe 4AB (Karlijn)

4 A (14, 5 km)
Het is zo ver, mijn eerste tijdrit van het seizoen. Na 3 dagen koersen werd het tijd voor mijn eerste tijdrit over 15 kilometer. Ik hoopte dat de vorm goed genoeg was om een redelijke tijdrit te rijden. Echter reed ik een super tijdrit. 2e u23 geworden en 16e in totaal. Ik voelde mezelf sterk. Echter was de tijdrit verre van perfect. Ik had deze uitslag dan ook niet verwacht. Ergens ben ik zelfs blij dat hij niet perfect was zodat ik nog meer rendement kan halen voor de komende tijdritten.
(Plaats 16)

4 B (75 km)
Ik merkte dat ik mezelf wel echt leeg had gereden in de etappe in de ochtend. Ik besloot dus ook om energie te sparen en niet warm te rijden. Helaas was dit niet slim. Ik weet dat mijn lichaam koud niet goed functioneert maar ik gokte het erop. Het werkte niet perfect uit. Gelukkig kwam onze groep in de finale van de wedstrijd nog terug waardoor we samen een mooie finale konden rijden. (Plaats 12)

Etappe 5 (Sylvie)
‘Last best” zeggen ze wel eens. Dit was bij mij ook het geval! Hoewel ik nog steeds last had van mijn val op de eerste dag. Enorm veel voor de ploeg kunnen betekenen door mee te springen met ontsnappingen en door gaten te dichten naar onder andere Anna van der Breggen en Ellen van Dijk.

Al met al kan ik echt tevreden zijn over deze meerdaagse! Mezelf goed kunnen laten zien en veel voor de ploeg kunnen werken. Jammer van de val, maar dit laat ook zien dat ik mentaal sterk ben op het moment. Geen moment aan opgeven gedacht! En niet te vergeten, een grote dank gaat naar de ploeg! zowel naar de begeleiding als naar de meiden. Nu even een paar welverdiende rustdagen. Zo kan mijn lichaam ook even herstellen.

Etappe 5 (124 km) (Karlijn)
De laatste dag alweer. Een super mooie dag. Het doel was om met zijn allen voor de aanval te gaan. Iedereen heeft dan ook mee in kopgroepen gezeten. Echter was het een vrij gesloten wedstrijd omdat het klassement nog besloten moest worden tussen 2 ploegen omdat het verschil maar 8 sec was. Het werd na verschillende aanvallen een sprint. We probeerde een lead out te doen wat best lastig is met meiden waar je nooit mee samen werkt. We probeerden het zo goed mogelijk maar het was te hectisch. Uiteindelijk heb ik alsnog een 15e plek behaald.
(Plaats 15)

One comment

  1. penninxvoetinstituut · april 17, 2019

    Goed verhaal dames! Erg leuk om te lezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s