Lotto Belgium tour

Op de eerste dag stond de proloog op de planning. Ik had een prima tijd neergezet op het circuit in Mettet. Maar er zijn natuurlijk nog altijd verbeterpunten, waar ik maar al te graag aan ga werken richting het volgende seizoen.

Op de tweede dag stond er erg veel wind waardoor het grote peloton in groepen werd gesplitst. In de eerste 80 kilometer kon ik erg goed mee en ben ik een aantal keren in de aanval geweest. Later in de wedstrijd reed er een groepje van drie rensters weg, waar niemand van ons team bij zat. Daarom moesten we het gat proberen te dichten, wat veel energie kostte. Toen het op de kant ging werd het net iets te veel voor mij en moest ik lossen van de groep. Daarna ben ik in een van de achtervolgende groepen terecht gekomen en heb de wedstrijd nog netjes uit kunnen rijden.

Dag 3 was een lange koers met weinig wind en veel obstakels op de weg, waardoor het een relatief makkelijke maar soms ook een hectische koers werd. Mijn taak was om bij Sofie te blijven en haar te helpen waar nodig was. Sofie had de bergtrui en samen met het team hebben we er alles voor gedaan om deze te behouden. Wat ook goed gelukt was!

Op de laatste dag stond de kortste, maar tegelijkertijd ook de zwaarste wedstrijd op de planning. Eerste een aanloop van ongeveer 40 kilometer en daarna 3 rondes van 15 kilometer met daarin de muur van geraardsbergen. Ook hier was mijn taak om bij Sofie te blijven en te helpen waar het nodig was. Voor dat we de eerste keer de muur op gingen moest ik ervoor zorgen dat ze daar bij de eerste zat, zonder al te veel energie te verspillen en daar zat ze ook! Erg trots, maar dat zorgde er wel voor dat ik geparkeerd stond op de muur.

Ik heb weer een hele leuke week gehad en erg genoten met de meiden en begeleiding!! Trots op ons als team.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s